B/A - DZIAD - Artur
Re: B-manta1976-Andrzej
Manta 1976
1.6 S
automat
Berlinetta
czerwony środek Welur
13 felgi
Na razie nic więcej nie wiem oprócz tego że:
-nie działają światła i długie/ tylko klika przekaźnik/ ktoś też coś nakombinował z przewodami
-masa raczej jest bo poprawiłem
- trochę śmierdzi w środku z foteli tam jakas trawa jest
-trochę wody pod kanapą z tyłu było
-silnik nie pali zabardzo na 1 gar chyba / wymienione przewody kopułka / jak wymienie świece to napisze
narazie chyba tyle
jeździ hamuje
1.6 S
automat
Berlinetta
czerwony środek Welur
13 felgi
Na razie nic więcej nie wiem oprócz tego że:
-nie działają światła i długie/ tylko klika przekaźnik/ ktoś też coś nakombinował z przewodami
-masa raczej jest bo poprawiłem
- trochę śmierdzi w środku z foteli tam jakas trawa jest
-trochę wody pod kanapą z tyłu było
-silnik nie pali zabardzo na 1 gar chyba / wymienione przewody kopułka / jak wymienie świece to napisze
narazie chyba tyle
jeździ hamuje
- Grzechu_1990
- Swój człek :)
- Imię:
- Kontakt:
Kilka osób ją oglądało, jeżeli kupiłeś ją za 9-10tys to grubo przepłaciłeś niestety.
Ja chciałbym Cie zaprosić na (mniej lub bardziej) cykliczne spotkania gruby Warszawska Klasyków Ferajna - odbywają sie w środy i niedziele od mniej więcej 19 w knajpie Stara Praga na Targowej za Dworcem Wschodnim.
Ja chciałbym Cie zaprosić na (mniej lub bardziej) cykliczne spotkania gruby Warszawska Klasyków Ferajna - odbywają sie w środy i niedziele od mniej więcej 19 w knajpie Stara Praga na Targowej za Dworcem Wschodnim.
-
- Imię:
- Kontakt:
Piękna fura młody kawalerze, pucuj się gdzie ja trzymasz to pogadamy i pooglądamy.
Niemiec chyba ją podkocem trzymał i co tydzień po miesięczniki do kiosku jeździł.
Ciekawi mnie tylko jak nasz młody ,nowy kolega (bez urazy) sprawnie wkleił zdjęcia do postu, może mu jeden z zielonych pomagał? Większość ma większe ,czy mniejsze problem ,ale to tylko mała uwaga..Fajna wersja , automat do P.O.M. jak najbardziej się nadaje..
Niemiec chyba ją podkocem trzymał i co tydzień po miesięczniki do kiosku jeździł.
Ciekawi mnie tylko jak nasz młody ,nowy kolega (bez urazy) sprawnie wkleił zdjęcia do postu, może mu jeden z zielonych pomagał? Większość ma większe ,czy mniejsze problem ,ale to tylko mała uwaga..Fajna wersja , automat do P.O.M. jak najbardziej się nadaje..
- dziad1
- Znawca Manciarstwa :)
- Imię: Artur
- Kontakt:
O i pan sprzedał
dałem mu propozycje nie do odrzucenia, widzę że za mało zaproponowałem.
Trudno.
Chętnie popatrze jak jeździ
dałem mu propozycje nie do odrzucenia, widzę że za mało zaproponowałem.
Trudno.
Chętnie popatrze jak jeździ
Uwaga:
teksty osoby skażone znakiem BMW.
Rozmowa z tym użytkownikiem nie ma większego sensu .
- magic
- Imię:
witaj
bardzo ładny egzemplarz, z uchylnymi szybami z tyłu i automatem.
berlinetta jak się patrzy.
światła Ci nie świecą, ( jeśli to nie przepalone halogeny) to raczej wyłącznik przy kierownicy.
Oryginalnie w tym obwodzie nie ma przekaźnika, jeśli to, co słyszysz to rzeczywiście przekaźnik, to znaczy że ktoś ulepszał instalację.
mamy nadzieję, że nie zglebisz auta, nie wsadzisz V6, i nie pomalujesz na kameleona.
bardzo ładny egzemplarz, z uchylnymi szybami z tyłu i automatem.
berlinetta jak się patrzy.
światła Ci nie świecą, ( jeśli to nie przepalone halogeny) to raczej wyłącznik przy kierownicy.
Oryginalnie w tym obwodzie nie ma przekaźnika, jeśli to, co słyszysz to rzeczywiście przekaźnik, to znaczy że ktoś ulepszał instalację.
mamy nadzieję, że nie zglebisz auta, nie wsadzisz V6, i nie pomalujesz na kameleona.
Manta się nie psuje, tylko jak każdy sportowy wóz wymaga drogich i częstych serwisów.
- dziad1
- Imię: Artur
- Kontakt:
magic pisze:witaj
no własnie
Uwaga:
- remi.ndm
- Imię:
Ładne auto, dla mnie to najładniejsza wersja manty b.
Jak poszła za 9-10tyś to cena ok.
To ile manta ma kosztować 3kafle? Czasy kupowania za grosiki powoli odchodzą.
Białe manty w Warszawie w przewadze
Jak poszła za 9-10tyś to cena ok.
To ile manta ma kosztować 3kafle? Czasy kupowania za grosiki powoli odchodzą.
Białe manty w Warszawie w przewadze
- jachu19
- Imię:
- Kontakt:
Wcale nie przepłaciłeś!!!
Za 3 tysie kupiłbyś trupa do spawania i włożyłbyś wtedy 15k albo 20k w remont.
Jeździj, chwal się, pokazuj światu, zabieraj laseczki na przejażdżki
Za 3 tysie kupiłbyś trupa do spawania i włożyłbyś wtedy 15k albo 20k w remont.
Jeździj, chwal się, pokazuj światu, zabieraj laseczki na przejażdżki
Opel Manta B GT/E '85
- reaven41
- Imię:
- Kontakt:
OO widze ze moja zolta manta ma rowiesniczke
Juz dostrzeglem roznice wersji
- winyl u mnie brak
- inna kierownica
- inna tapicerka u mnie czarna z biala krata
-kly zderakow u mnie wersja bez
i standardowo jak u mnie brak prawego lusterka
Ps. woda pod kanapa to efekt przeciekajacej uszczelki tylnej szyby woda na dole przeplywa miedzy szyba a uszczelka , pomaga wyjecie szyby i zlozenie na specjalna paste do szyb "wkladanych na uszczelke " Jak usiebie wyjmowalem szyby to bylo takie czarne ustrojstwo ktore ciagle sie lepi
Juz dostrzeglem roznice wersji
- winyl u mnie brak
- inna kierownica
- inna tapicerka u mnie czarna z biala krata
-kly zderakow u mnie wersja bez
i standardowo jak u mnie brak prawego lusterka
Ps. woda pod kanapa to efekt przeciekajacej uszczelki tylnej szyby woda na dole przeplywa miedzy szyba a uszczelka , pomaga wyjecie szyby i zlozenie na specjalna paste do szyb "wkladanych na uszczelke " Jak usiebie wyjmowalem szyby to bylo takie czarne ustrojstwo ktore ciagle sie lepi
Manta B1 1.9
Astra GSi '92--> Sold
Opel Calibra V6
Astra G coupe Turbo
Astra GSi '92--> Sold
Opel Calibra V6
Astra G coupe Turbo
Dzieki za zainteresowanie.
Swiateł normalnych / drogowych nie ma/
długich tez chociaż przekaźnik klika i nie świeci sie nic na desce
po przekręceniu świateł nie podświetla mi sie deska
woda może też cieknąć z tych uchylnych szybek bo im bardziej sie przyglądam to ten samochód był odpicowany i pomalowany po detalach
w brifie jest że jest pomarańczowa
co do stanu jeszcze nie wszędzie zajrzałem
A czy tu można od czegoś założyć elektryczne szyby ?
widziałem ze tylne można by jakoś przerobić bo w amerykańcach są takie silniczki do zamykania / otwierania.
Wspomaganie było w mantach?
Ogólnie to ten silnik jakiś mały ile one w ogóle koni mają?
Co do wklejania zdjęc to wszedłem na strone gdzie sama po wrzuceniu wypluła kody z napisem na forum / poza tym opis chyba jest w dziale.
Po średniej wieku mniemam ze tutaj ludzie mogą mieć problemy z ogarnianiem kompa .
poza tym czytałem o jakimś betonie ale narazie chyba za mało .
Jezeli ktoś ma rozpiske środkowej kostki wpinanej pod bezpieczniki to byłbym wdzięczny.
Mam przecięte biały, biało żółty i chyba brązowy jakieś grubsze tak z 2.5 mm może 2 mm jeden jest podciągniety do tego przekażnika co klika
Swiateł normalnych / drogowych nie ma/
długich tez chociaż przekaźnik klika i nie świeci sie nic na desce
po przekręceniu świateł nie podświetla mi sie deska
woda może też cieknąć z tych uchylnych szybek bo im bardziej sie przyglądam to ten samochód był odpicowany i pomalowany po detalach
w brifie jest że jest pomarańczowa
widziałem ze tylne można by jakoś przerobić bo w amerykańcach są takie silniczki do zamykania / otwierania.
Co do wklejania zdjęc to wszedłem na strone gdzie sama po wrzuceniu wypluła kody z napisem na forum / poza tym opis chyba jest w dziale.
Po średniej wieku mniemam ze tutaj ludzie mogą mieć problemy z ogarnianiem kompa .
Jezeli ktoś ma rozpiske środkowej kostki wpinanej pod bezpieczniki to byłbym wdzięczny.
Mam przecięte biały, biało żółty i chyba brązowy jakieś grubsze tak z 2.5 mm może 2 mm jeden jest podciągniety do tego przekażnika co klika
- remi.ndm
- Imię:
Co autor ma na myśli?manta1976 pisze:Co do wklejania zdjęc to wszedłem na strone gdzie sama po wrzuceniu wypluła kody z napisem na forum / poza tym opis chyba jest w dziale.
- B CC 1979
- Imię: Marcin
- Kontakt:
- szyby elektryczne - kilka osób pisało o zamiarze założenia, jakoś nie widziałem jeszcze tego w aucie.manta1976 pisze:
- Wspomagania nigdy nie było w seryjnych mantach
- Silnik 1,6S - 75KM, a co do rozmiarów to każdy blok CIH R4 zajmuje tyle samo miejsca. 2,4 też
Opel Manta B CC 1979
- B CC 1979
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Odma jest odpięta - jeśli tak było przy odpalaniu auta to może to być przyczyna kulawej pracy.manta1976 pisze:Manta 1976
narazie chyba tyle
jeździ hamuje
Opel Manta B CC 1979
- magic
- Imię:
ja miałem elektryczne szyby w czarnej,
Generalnie co do elektryki- tutaj masz link do schematu:
http://www.mantaclub.pl/func/html/modul ... le&sid=318
rozpiski na wtyczki jeszcze nikt nie zrobił. Może dziad1 ma, bo on lubi takie rzeczy rozkminiać.
co długich- jak Ci pisałem, w tej instalacji nie ma przekaźników. Ten klik moż pochodzić z wyłącznika. Jeśli są przekaźniki- to muszisz je znaleźć. Bezpieczniki sprawdzałeś?
co do zmian- zanim zaczniesz ją ulepszać, zobacz co da się naprawić/ zregenerować teraz. Bo wygląda rewelacyjnie, choć podejżewam że od spodu trzeba się nią zająć- do czego namiawiam. Swietna zabawa.
Generalnie co do elektryki- tutaj masz link do schematu:
http://www.mantaclub.pl/func/html/modul ... le&sid=318
rozpiski na wtyczki jeszcze nikt nie zrobił. Może dziad1 ma, bo on lubi takie rzeczy rozkminiać.
co długich- jak Ci pisałem, w tej instalacji nie ma przekaźników. Ten klik moż pochodzić z wyłącznika. Jeśli są przekaźniki- to muszisz je znaleźć. Bezpieczniki sprawdzałeś?
co do zmian- zanim zaczniesz ją ulepszać, zobacz co da się naprawić/ zregenerować teraz. Bo wygląda rewelacyjnie, choć podejżewam że od spodu trzeba się nią zająć- do czego namiawiam. Swietna zabawa.
Manta się nie psuje, tylko jak każdy sportowy wóz wymaga drogich i częstych serwisów.